Cake of taart zo lang mogelijk goed bewaren? Zo doe je dat!

In onze online shop en bij onze vestiging aan de Wijnstraat verkopen we verschillende soorten cakes. Hieronder hebben we diverse bewaartips voor je uitgewerkt.

Cake bewaren
Een cake bewaar je het beste buiten de koelkast, op kamertemperatuur, want als je hem in de koelkast bewaart drogen cakes uit en wordt de topping te stevig. Verpak de cake bijvoorbeeld in aluminiumfolie of onder een taart stolp en en laat hem op het aanrecht staan of zet hem in een keukenkastje. Dan kun je tot 4 dagen na de productiedatum van onze cakes genieten. Een uitzondering is de cheese cake, deze kun je het beste in de koelkast bewaren en voor maximaal 3 dagen.

Cake invriezen
Onze cake invriezen kan zeker, maar het liefst wel in zijn geheel. Zodra de cake is aangesneden en je gaat deze invriezen dan kan de cake uitdrogen. Als je al besluit om de cake in te vriezen, dan kun je daar het beste een taart bewaardoos voor gebruiken en anders kun je de cake ook voorzichtig in folie verpakken en daarna nog eens in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. Dan kun je de cake tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Is de cake na een paar dagen buiten de koelkast of door niet goed afdekken in de vriezer toch iets te droog geworden, gooi de cake dan zeker niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in een dessert, zoals een trifle met cake of een tiramisu. Zo krijgen onze cakes nog een tweede leven.


Nieuwere berichten


1 comment
  • Hoi Coffeelicious team!

    Ik heb een tijdje terug de pancakes mix gekocht maar hadden jullie niet het receptkaarten. Dit kon ik terugvinden op jullie site of instagram, maar kan helaas niks vinden. Kunnen jullie de hoeveelheid ei en melk aangeven voor 1 pak mix?

    Miranda op

Laat een bericht achter