APPEL DADEL CAKE

Dit keer een heerlijke cake die gemakkelijk en snel te maken is! De appel dadel cake is perfect om te maken wanneer je iets in huis wilt hebben maar het een drukke tijd is.


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Heb jij de cake gemaakt en jouw eigen twist gegeven? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd!

Wat heb je nodig?

2 appels

200 gram gedroogde dadels

1 ei

½ theelepel baking soda

225 gram witte basterd suiker

300 gram bloem

190 gram boter

240 gram kokend water


Temperatuur

Heteluchtoven: 160 °C


Baktijd

45 minuten

Cake maken

Zet de oven aan op 160 graden Celsius en vet een laag brownieblik (24cm) in. Bekleed het brownieblik ook met bakpapier. Zorg dat het papier over de zijkant hangt.


Schil de appels en maak er blokjes van. Doe de appelblokjes met de dadels, baking soda en het water in een kom. Dek het af tot het is afgekoeld. Klop suiker en boter tot een luchtig geheel met een elektrische mixer. Wanneer het luchtig is kun je het ei toevoegen en alles mengen tot het ei helemaal is opgenomen. Zeef bloem bij het mengsel en voeg daarna ook het appelmengsel toe. Meng alles goed door elkaar en giet het over in het bakblik. Bak voor 45 minuten en check daarna of het gaar is. Is het helemaal gaar? Haal het dan uit de oven en laat goed afkoelen voordat je het opeet!


Tip!

Deze cake blijft makkelijk een week goed als je het bewaart in een luchtvrij bakje.


Uitgeschreven recept