CHAMPAGNE CUPCAKES

Deze cupcakes mogen niet missen op een feestje! Wij hebben ze gemaakt voor oud en nieuw, maar ze zijn heerlijk voor ieder feestelijke gelegenheid! Daarnaast kun je ze gemakkelijk decoreren naar welk thema dan ook.


Chef Joan legt alles stap voor stap uit in de video hiernaast, maar wij hebben het recept ook nog uitgeschreven hieronder! Wil je het recept downloaden? Dat kan ook hieronder.


Voor welke gelegenheid heb jij deze cupcakes gemaakt? Laat het ons weten!

Wat heb je nodig?

200 gram bloem

3/4 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel baking soda

1/4 theelepel zout

115 gram boter

200 gram suiker

Eiwit van 3 eieren

2 theelepels vanille extract

120 milliliter sour cream

120 milliliter champagne


Voor de topping

150 milliliter champagne

50 gram suiker 

114 gram boter (kamer temp.)

150 gram poedersuiker

1/2 theelepel vanille extract


Temperatuur

Heteluchtoven: 175 °C


Baktijd

20 minuten

Cupcakes maken

Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en zet dit aan de kant voor later. Klop suiker en boter tot het luchtig is. Doe dit ongeveer 3 minuten op de hoogste snelheid. Zet de snelheid iets lager en voeg dan de eiwitten en het vanille extract toe.  Zorg dat je tussendoor goed blijft kloppen. Voeg de sour cream toe en vervolgens de droge ingrediënten. Kijk uit dat je niet overmixt als de droge ingrediënten er bij zijn gevoegd! Schenk de champagne voorzichtig bij het mengsel. Zorg dat je de zijkanten van de kom goed afschraapt zodat alles door het mengsel geklopt wordt, maar wederom niet overmixen! Giet het mengsel in 12 tot 16 cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in de oven en laat ze goed afkoelen voordat je de topping opspuit. 


Terwijl de cupcakes afkoelen kan de topping gemaakt worden. Schenk de champagne in een steelpan en voeg suiker hieraan toe. Laat het koken voor ongeveer 10 minuten. Zorg dat het helemaal is afgekoeld voordat je het gebruikt. Als de champagne is afgekoeld kun je de cupcakes hiermee besmeren, maar bewaar ook een deel voor in de topping! Voeg poedersuiker, boter, 3 eetlepels champagne en vanille bij elkaar en klop tot het luchtig en romig is. Hierna kun je het meteen gebruiken om op de cupcakes te spuiten. In de video wordt er gebruik gemaakt van gouden glitters en spray. Maar je kunt het helemaal decoreren zoals je zelf wilt!


Tip!

Leg een natte theedoek over de mixer tijdens het mixen van de topping.


Uitgeschreven recept