CRANBERRY ORANGE SLICE

Deze cranberry orange slice is een super lekkere snack voor alle leeftijden! Maak het jouw eigen door de topping af te wisselen of geen topping te gebruiken. Heerlijk bij een kopje thee.


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Heb jij de slice gemaakt? Laat het ons weten wat je er van vond en voor welke topping jij hebt gekozen!

Voor de cake

225 gram roomboter 

225 gram witte basterd suiker

275 gram Zelfrijzend bakmeel 

2 theelepels Bakpoeder 

4 Eieren

Sinaasappel rasp van 1 sinaasappel

200 gram gedroogde cranberries


Voor de topping

150 gram slagroom

300 gram melkchocolade


Heteluchtoven

55 minuten op 175 °C

Bereiding

Verwarm de oven voor en maak een bakblik (ong. 23x23) klaar door in te smeren met boter en bakpapier. Verzamel alle ingrediënten in een grote kom. Mix het op medium snelheid voor zeker twee minuten tot alles goed gemengd is. Giet de mix in het bakblik en strijk het glad met een mes of de achterkant van een lepel. Bak de cake af in 55 minuten maar test het na 35 minuten door er met een prikker in te prikken. Blijf dit om elke 10 minuten doen tot de prikker er schoon uit komt. Dan is de cake gaar!


Maak de chocolade ganache topping door de slagroom aan de kook te brengen, maar niet te laten koken. Haal het van het vuur net voordat je ziet dat het gaat koken. Giet het over de melkchocolade en laat voor ongeveer drie minuten staan voordat je gaat roeren. Wanneer je het mengsel glad hebt geroerd schenk je het over de cake. Geef het een paar uur om op te stijven voordat je gaat eten.


Tip!

De cake is ook heerlijk zonder de chocolade topping!


Uitgeschreven recept