GALAXY CUPCAKES

Deze funky cupcakes zijn een echt feestje om te presenteren, te maken en op te eten! Maak het recept helemaal eigen door zelf kleuren te kiezen voor zowel de cupcakes als topping. Wij decoreren onze galaxy cupcakes met gouden glitters, maar wij zijn benieuwd naar jullie creaties! Laten jullie ons het eindresultaat zien? 🚀


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!

Ingrediënten voor de Cupcakes

500 gram roomboter

500 gram witte basterdsuiker

8 eieren

500 gram zelfrijzend bakmeel

10 gram vanille aroma

Kleurenmix; rood, geel en groen


Ingrediënten voor de Topping

250 gram roomboter

250 gram poedersuiker

200 gram witte chocolade

1 limoen (rasp en sap

Kleurenmix; rood, geel en groen


Temperatuur

Heteluchtoven: 175 °C


Baktijd

15 minuten

Cupcakes maken

Klop alles behalve de kleuren tot een luchtig en romig geheel. Verdeel het mengsel door drie en voeg iedere kleurstof aan een apart deel toe. Roer tot alles is opgenomen. Doe de mixen in spuitzakken zonder spuitmondje. Knip de onderkant open en vul de cupcake vormpjes tot 3/4 met de verschillende mengels.


Topping maken

Voor de topping, smelt de chocolade en klop de ingrediënten (behalve limoen en kleurmix) voor ongeveer 5 minuten tot luchtig en romig. Maak vervolgens een verdeling van drie en roer de kleuren door de verdeelde toppingen heen. Voeg de limoen toe aan de groene kleur. Schep de toppingen vervolgens apart op drie stukken vershoudfolie. Rol de folie op en sluit de uiteindes. Knip een kant open en plaats de drie kleuren met de opening naar beneden in een spuitzak met een ronde spuitmond. Decoreer de cupcakes door omhoog te spuiten en eindig met glitters!


Uitgeschreven recept