INTERVIEW MET EMINAStel jezelf eens voor…
Hi allemaal, mijn naam is Emina Omanović. Geboren in voormalig Joegoslavië op mijn zesde naar Nederland verhuisd met mijn allerliefste familie. Dankbaar dat we samen hier mogen zijn. Heb één zus en twee zusjes, 32 jaar jong; oftewel de oma van de Wijnstraat. Deze beeldige naam heb ik te danken aan mijn super-team (want ben de oudste tussen al die knappe jonge meiden). Ben al een aantal jaar shopmanager van Coffeelicious Wijnstraat. De straatnaam past perfect bij me (het woord wijn, kan vaak genoeg niet voorbij komen). Daarom vind ik het ook zo belangrijk, na een mooie dag te hebben gewerkt even een wijntje te nuttigen met de toppers. Bijzonder is dat ik mijn 4e jaar in ben gegaan bij Coffeelicious (dat is erg kort), want van de 4 jaar zijn we 2 jaar bijna dicht geweest vanwege de pandemie. 

Ik heb in Tilburg op school gezeten, mijn Horeca diploma behaald, als extra ook nog is mijn Bartender diploma. Ik wilde werken in een bar, cocktails shaken..dacht ik
😜! Snel werd ik al gastvrouw, in bijzondere bedrijven! Van neutraal tot luxe, het uitbundige bar leven was niet voor mij bestemd. Ik zat liever toch wel aan de andere kant van de bar. Wel onwijs gaaf en tof dat ik het heb mogen ervaren. Werken in de horeca doe ik al 17 jaar. Mooie mensen ontmoeten is het leukste wat er is. Voor dat ik de horeca überhaupt begon, wilde ik super graag meubelmaakster worden, daar droom ik nog steeds van! Mijn eigen meubels.

Hoe ben jij bij Coffeelicious terecht gekomen?
Ahaha-heb je even? Een te leuk verhaal. Moet er nog steeds om lachen. Fiona, Marc, Joan en Peter waren toen der tijd vaste gasten. Ik kom uit de avond-horeca. Mirassou Chardonnay zegt hun genoeg. Vaak op zondagavond zaten ze waar ik toen der tijd werkte. Heerlijk te wijnen en te dineren. Zo raakte we in gesprek, Fiona bood toen aan bij haar in het team te komen. Ik koffie en cake??? “Nee echt niet!” Dacht ik toen. Grappig hoe het een jaar later toch anders is gelopen en gegaan. Ik had op een maandag, een sollicitatiegesprek (aan de overkant). Na mijn gesprek, aangesproken door Fiona.. wat doe jij daar op maandag..??? Ze zijn gesloten op de maandag. Van het één kwam het ander, ik mailde haar later en zo konden we iets voor elkaar betekenen. De bakkerij was toen nog maar een idee op papier, Coffeelicious bakmixen waren toen nog een verre droom. Nu sta ik bij Coffeelicious, de bakkerij is er, is de Wijnstraat verbouwd en ligt Coffeelicious in 150 AH’s door heel Nederland. En dit allemaal binnen 4 jaar tijd! 

De stap was wel bijzonder groot voor me, een structuur waar ik dacht nooit aan te kunnen wennen. Nu zou ik nooit meer terug willen naar de avond-horeca.
 

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?
Welkom in de Wijnstraat, dat is in één woord chaos! Maar chaos in een leuke zin. Alles ging door elkaar heen en iedereen deed van alles. Gek hoe mijn eerste werkdag was. Het is zo kei-kei en keihard werken, voor zo een klein zaakje. De vibe was goed. Het moeilijkste vond ik wel echt, dat één tafel wel 20 keer bezet kon zijn. Ik was erg gewend om de tijd te nemen voor mijn gasten, als ze eenmaal gingen zitten bleven ze zitten, soms wel tot in de late uurtjes. Dat was hier even anders! Niks was ook hetzelfde, geen bord of bestek! Haha stond ik daar in de bestekbak te zoeken naar hetzelfde bestek om in te dekken .. zelfs vroeg ik naar een “transport bord”🤣🫣. Ze keken me echt aan, wat bedoel je precies?!  Aan het einde van de dag had ik het gevoel dat ik er al langer rondliep, al was het pas mijn eerste werkdag! 

Wat vind jij het leukste van je baan en wat zijn je favoriete werkzaamheden?
Het leukste vind ik echt nieuwe mensen ontmoeten-/connecties opbouwen (zowel collega’s als gasten). Dat vind ik persoonlijk het allerleukste aan mijn baan. Je hebt met zoveel verschillende mooie mensen te maken. Sommige gesprekken kunnen zo diep en bijzonder zijn. Voel je welkom als collega en als gast. 

Mijn favoriete werkzaamheden zijn er toch wel een heleboel. Voor werktijd even de markt op om verse bloemen te kopen voor in de zaak, het stylen per seizoen van de snoepjes-kast. Het leiderschap, overal tegelijk zijn. Soms gek hoevaak je naam per dag genoemd word, maar echt mijn favoriet. Ik ben er graag voor iedereen
🥰

De keuken werkzaamheden ben ik zelfs zo leuk gaan vinden, alles voor de “gram” zeg ik dan, want tegenwoordig gaat alles online. Dus je wilt dat het mooi en smaakvol mee gaat. Heel de dag op het terras knallen! Als er evenementen in de binnenstad van Dordrecht zijn, dan weet je al van tevoren dat je benen de komende drie dagen nog na-tintelen…
🙄🫠

Trek me ook graag terug en vind het dan oprecht heerlijk om heel de dag in de spoel(afwas) te staan.
 Of heel de dag lekker in de Barista-hoek, de lekkerste coffee’s maken en oefenen op mijn art. Kortom ik vind alles leuk! Werken is eenmaal ook leuk. 

Waar ligt jouw passie?
Mijn passie ligt echt bij het werken op de werkvloer. Het motiveren, aansturen, begeleiden en het leren. 

Wat zou je graag nog willen leren binnen Coffeelicious?
Het klikt misschien een beetje vreemd, maar ik ben echt goed zo. Op dit moment is er niet echt iets waar ik me extra in zou willen verdiepen. Wie weet komt dat nog, want je bent nooit te oud om nieuwe dingen bij te leren en jezelf te ontwikkelen. 

Voor welk Coffeelicious gerecht, lekkernij of drankje kunnen wij jou wakker maken?
Uhmm… nou dat weet ik wel! Ahah heel erg en gênant, ik kom zelfs een uur eerder naar mijn werk om appeltaart met slagroom te eten🤫. Maar je kan me ook wakker maken voor…. shortbread melk, cinnamon roll, Snickers bar (stille hint naar Chef Joan) en de overheerlijk Vegan chocolade cake. Mocht je me wakker komen maken? Vergeet je dan niet om een flat white of cortado voor me mee te nemen? Thx 💋

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?
Herinneringen maken met dierbare ❤️