IRISH APPLE CAKE

Deze week heeft Chef Joan een Ierse appel cake met speculaas kruiden voor jullie. De cake is heerlijk huiselijk en zal ook zeker voor een lekker bakgeur in huis zorgen! 


Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem hieronder ook downloaden!


Heb jij de cake gemaakt? Laat ons weten wat je er van vind!

Ingrediënten

125 gram roomboter

165 gram suiker

1 theelepel vanille extract

2 eieren

125 milliliter melk op kamertemperatuur

225 gram zelfrijzend bakmeel

3 grote appels

1 theelepel speculaas kruiden

50 gram geschaafde amandelen

50 gram rietsuiker


Temperatuur

Heteluchtoven: 160 °C


Baktijd

65 minuten

Cake maken

Verwarm de oven voor en maak een bakblik (20cm) klaar door het in te vetten en met bakpapier te bedekken.


Klop roomboter, suiker en vanille extract in een kom tot het luchtig en zacht is. Voeg de eieren en melk toe en roer tot alles goed is opgenomen. Voeg vervolgens bakmeel toe en roer met een pollepel of pannenlikker tot het is opgenomen en er een glad beslag is. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snij de appels vervolgens in plakjes. Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Leg hier 2/3 van de appelplakjes op. Schep de rest van het beslag over de appels en maak het glad met de achterkant van een lepel. Leg hier de resterende appelschijfjes en de amandelen overheen. Eindig door de suiker over de cake te strooien.


Bak de cake af en check of het gaar is door met een satéprikker er in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake goed!


Tip!

Eet de cake met een bolletje ijs als het nog warm is!


Uitgeschreven recept