LEMON CELEBRATION CAKE

Onze celebration cake met een twist! Deze lemon cake is heerlijk fris en kan op verschillende manieren gedecoreerd worden. Wij geven je alvast een leuke tip om met citroen te werken in de decoratie!


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Heb jij de cake gemaakt? Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Ingrediënten Cake

225 gram boter

225 gram witte basterd suiker

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

4 Eieren

Citroen rasp van 2 citroenen


Ingrediënten Topping

225 gram poedersuiker 

100 gram boter 

2 eetlepels melk


Heteluchtoven

30 minuten op 160 °C

Bereiding

Klop met de mixer suiker en boter zacht tot het romig en licht van kleur is. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot het is opgenomen. Voeg bij het laatste ei een eetlepel bakmeel toe om schifting te voorkomen. Vervolgens voeg je de rest van de bloem toe en de citroenrasp. Mix dit niet maar vouw het er voorzichtig doorheen. Bak het in twee bakvormen af in de oven en laat goed afkoelen wanneer klaar. Mix in de tussentijd alle ingrediënten tot luchtig en romig. Wanneer de cake is afgekoeld smeer je er een laagje topping overheen en lemon curd (zie de website voor een homemade recept!). Zet de tweede cake hier bovenop en decoreer naar wens met de rest van de topping.  


Tip!

Gebruik voor de versiering citroenschil door dezevoorzichtig in dunne stukkente schillen. Leg dit in een pan met 40 gram suiker en 100 gram water en blijf roeren tot de suiker is gesmolten. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op een schoon oppervlak.


Uitgeschreven recept