MARSHMALLOWS

Deze week een echte favoriet bij ons, Chef Joan's Marshmallows! Je kunt ze in allerlei smaken en kleuren maken. Super leuk om samen met de kids te doen of om op tafel te hebben wanneer er visite is.


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Heb jij de marshmallows gemaakt en jouw eigen twist er aan gegeven? Laat het ons weten!

Wat heb je nodig?

22 gram poeder gelatine 

120 milliliter koud water

400 gram kristalsuiker

200 gram glucosestroop

60 milliliter water

1/4 theelepel zout

1 eetlepel smaak extract (vanille)

1/2 theelepel kleurstof naar keuze

Poedersuiker

Marshmallows maken

Bekleed een brownieblik of ovenschaal (23x23cm) met plasticfolie en smeer in met neutrale olie.


Voeg de poeder gelatine en de 120ml koud water samen in een kom en laat het voor 10 minuten staan. Combineer suiker, glucosestroop en 60ml water in een steelpan. Zet op het vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng het snel aan de kook en laat 1 minuut zonder te roeren hard koken. Giet de siroop door de geweekte gelatine en begin met mixen. Begin langzaam en werk omhoog naar hoge snelheid. Voeg zout toe en klop 10 tot 12 minuten tot het luchtig en op kamertemperatuur is. Voeg vervolgens het extract en de kleurstof toe en klop tot het is opgenomen. Vet met olie je handen en een schraper en doe de marshmallow in het blik. Druk met je handen de marshmallow aan tot je een gladde bovenkant hebt. Laat het voor een paar uur staan tot het afgekoeld en stevig is.


Bestrooi een snijplank met poedersuiker en leg de marshmallow erop. Bestuif de bovenkant met poedersuiker en gebruik een scherp mes om vierkanten blokken te snijden. Zorg dat alle stukjes aan alle kanten zijn bestrooid met poedersuiker! Bewaar in een luchtdichte box.


Tip!

Je kunt de marshmallows ook in chocolade bekleden!

EXTRA TIP! Gebruik een lolly stokje en maak lollies van de marshmallows!


Uitgeschreven recept