RECEPT: SPECULOOS SHORTBREAD

Een twist op onze geliefde shortbreads! De bodem is gemaakt met speculoos koekjes en de chocolade top is gemixt met speculoos spread.


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Laat ons weten wat je van het recept vond door het met ons te delen!

Ingrediënten Cake

500 gram Speculoos koekjes

190 gram boter


Ingrediënten Karamel

200 gram gecondenseerde melk

125 gram boter

125 gram basterd suiker

2 eetelepels Golden Syrup

1 theelepel Vanille

1/4 theelepel zout


Ingrediënten Top

200 gram melkchocolade

200 gram Speculoos spread

Bereiding Bodem

Smelt boter en maak kleine kruimels van de koekjes. Roer deze twee samen en giet het in een lage ovenschaal of brownie blik. Druk de mix goed aan met de achterkant van een lepel. Vergeet het blik niet eerst in te vetten en te bedekken met bakpapier! Plaats het blik in de koelkast voor 2 uur tot de bodem hard is.


Bereiding Karamel

Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en roer het op laag vuur tot het gesmolten is. Breng aan de kook en blijf roeren voor ongeveer 7 minuten tot het een dikke massa is en niet meer aan de zijkant van de pan plakt. Giet de hete karamel over de bodem en zet het weer terug in de koelkast om af te koelen en op te stijven.


Bereiding Top

Smelt de melkchocolade en speculoos in aparte pannen en roer alles door elkaar wanneer het goed gesmolten is. Smeer het over de gekoelde karamel laag en strooi nog wat stukjes speculoos koek er over heen. Zet weer terug in de koelkast en snij het in repen wanneer het helemaal koud is.


Uitgeschreven recept