VALENTIJNS CUPCAKES

Speciaal voor Valentijnsdag, of gewoon voor wanneer je een mooie cupcake wilt maken! Chef Joan laat je zien hoe je de cupcakes maakt maar vooral hoe je de cupcakes mooi opspuit.


Kijk mee in de video hiernaast en lees het uitgeschreven recept hieronder. Recept bewaren voor later? Je kunt het hieronder ook downloaden!


Is het opspuiten van de cupcakes jou gelukt? Laat het ons weten!

Wat heb je nodig?

225 gram patent bloem

350 gram witte basterd suiker

85 gram cacao poeder

1 1/2 theelepel bakpoeder

1 1/2 theelepel Baking soda

2 eieren

125 gram olie

2 theelepels vanille extract

250 milliliter kokend water


Voor de topping

200 gram roomboter

480 gram poedersuiker

4 eetlepels melk

3 theelepels vanille extract

Kleurstof naar keuze


Temperatuur

Heteluchtoven: 175 °C


Baktijd

20 minuten

Cupcakes maken

Verzamel alle ingrediënten bij elkaar. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Het water zit hier nog niet bij! Meng de mengsels samen tot één geheel. Je kunt hiervoor een elektrische mixer gebruiken of een houtenlepel, wat je zelf het fijnst vindt! Voeg als laatst het kokende water toe. Gebruik je een elektrische mixer? Doe dit dan beetje voor beetje. De mix is uiteindelijk erg vloeibaar en kan hierdoor gemakkelijk tussen cupcake vormpjes worden verdeeld. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 minuten op 175 graden Celsius.


Topping maken

Mix met een elektrische mixer de boter tot het zacht en romig is. Schep de poedersuiker beetje bij beetje bij de boter tot alles goed is  gemengd. Mix daarna nog 5 minuten goed door. Schep de melk lepel voor lepel bij de mix tot je de gewenste dikte hebt. Het is goed mogelijk dat niet alle melk nodig is! Is de botercrème iets te dun geworden? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Voeg als allerlaatste het vanille extract en de eventuele kleurstof toe.


Tip!

Je kunt met dit recept ook een hele cake maken. Bak het dan voor ongeveer 40 minuten.


Uitgeschreven recept