VIENNESE WHIRLS

Een keer hele andere cookies dan we van Chef Joan gewend zijn, Viennese Whirls! Super lekkere cookies om van te genieten bij de koffie of thee, ook zien ze er feestelijk uit door de draaivorm. Ga jij het uitproberen?


Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!


Heb jij de whirls gemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vond!

Ingrediënten

250 gram ongezouten boter (zacht) 

50 gram poedersuiker

250 gram bloem

60 gram maïzena

1/2 theelepel vanille extract


Voor de vulling

100 gram ongezouten boter (zacht)

200 gram poedersuiker

1/2 theelepel vanille extract

100 gram kersen jam


Heteluchtoven

10 tot 12 minuten op 170 °C

Bereiding

Verwarm de oven voor en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Mix de boter, poedersuiker, bloem, maïzena (alle drie gezeefd) en vanille extract tot een glad geheel. Lepel de mix in een spuitzak voorzien van een grote open stervormige spuitmond. Spuit 24 rozetten van ongeveer 4 centimeter breed. Bak het in de oven af tot licht goudbruin en stevig. Laat 5 minuten afkoelen voordat je ze overzet naar een koelrek om helemaal te koelen.


Voor de vulling, klop de boter, poedersuiker en vanille tot licht en luchtig. Schep in een spuitzak met groot open stermondje. Verdeel ½ theelepel jam over de ene helft van het koekje en sluit een dunne laag botercrème op de andere helft. Sandwich ze daarna samen. Doe dit tot je 12 dubbele koekjes hebt. 


Uitgeschreven recept