FAQ

VRAGEN OVER RESERVEREN

Kan ik een tafel reserveren?
Wij werken niet met reserveringen vooraf, maar je kunt ter plaatse een tafeltje kiezen/reserveren. We hebben veel ruimte dankzij ons grote terras op beide locaties!

Kan ik reserveren voor een groep?
Ook voor groepen kunnen wij geen reserveringen aannemen. We hebben bij de een groot terras en ontvangen jullie daar graag. Binnen is helaas geen plaats voor groepen.

Kan ik een high tea bij jullie locatie reserveren?
Helaas is het niet mogelijk om bij onze locatie een high tea te reserveren. Het is wel mogelijk om online een high tea te bestellen voor thuis! We bieden onze standaard high tea aan maar ook een vegetarische, vegan en glutenvrije variant.

Kan ik een babyshower bij jullie reserveren?
Wij hebben geen exclusieve babyshowers meer. Het is wel mogelijk om online de high tea te bestellen en in het opmerkingenvak aan te geven of je blauwe of roze decoratie wilt. Wij zullen hier rekening mee houden! 


VRAGEN OVER BESTELLEN

Kan ik een taart bestellen?
Dit kan zeker! Onder het kopje 'Cakes' in het menu vind je al onze cakes. Bestel een cake uiterlijk 24 uur van te voren om in Dordrecht op te halen.

Kan ik nog iets uit de online shop bestellen voor vandaag?
Helaas niet, als je vandaag iets bestelt (voor 12.00 uur 's middags) kun je het morgen afhalen of laten bezorgen. Wel is onze vestiging in Dordrecht open voor take away.

Kan ik iets bestellen voor morgen?
Bestellingen voor Dordrecht/Drechtsteden voor de volgende dag kunnen via de online shop worden geplaatst tot uiterlijk 12.00 uur de dag van tevoren. Wil je alsnog voor morgen iets bestellen, dan kun je alleen op de dag zelf vanaf 09.00 uur 's morgens telefonisch contact opnemen met onze shop aan de Wijnstraat: 078 - 850 1554 (dagelijks te bereiken van 08.30 tot 16.30 uur). De menukaart is hier te vinden.

Waar kan ik mijn bestelling afhalen?
Dit kan dagelijks tussen 09.00 en 13.00 uur bij de Bakery (Prinsenstraat 45). Bij de supermarkten kunnen geen bestellingen meer worden afgehaald, maar nog wel producten ter plaatse worden gekocht. We vullen met grote regelmaat aan.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Dit kan, je ontvangt het geld terug in de vorm van een cadeaubon.

Kan ik mijn bestelling verplaatsen?
Dit kan, tot uiterlijk 2 dagen van tevoren. 

Ik wil meerdere postpakketjes versturen, kan dit in 1 bestelling?
Dat kan, mail hiervoor naar bestellen@coffeelicious.nl, dan ontvang je de bestelinstructies.

VRAGEN OVER VERZENDEN

Kunnen jullie mijn bestelling bezorgen?
Ja wij bezorgen op zaterdag en zondag bestellingen boven de 15,- voor 4,95. Bestel je voor 50,- of meer, dan is de lokale bezorging gratis! Doordeweeks bezorgen we alleen nog op verzoek in Dordrecht en Zwijndrecht voor bestellingen van 100,- of meer. Buiten Drechtsteden wordt niet bezorgd, maar voor grote orders (vanaf 150,-) maken we indien mogelijk op bepaalde dagen graag een uitzondering (buiten Drechtsteden worden hier wel bezorgkosten voor berekend, prijs varieert per locatie en is op aanvraag). Neem hiervoor contact met ons op; bestellen@coffeelicious.nl. Eerste Kerstdag zijn wij gesloten en op Tweede Kerstdag zijn we alleen geopend voor afhalen, deze dag bezorgen we niet. Op nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. Lees alles op de pagina 'Afhalen en Bezorgen' in de online shop.

Kunnen jullie mijn bestelling vroeg bezorgen?
Ons streven is alles zo vroeg mogelijk te bezorgen, we rijden vanaf half 9 's ochtends. Afhankelijk van de drukte en de route ontvang je tussen deze tijd en 12 uur je brunch of high-tea. De overige producten bezorgen we vaak ook in de ochtend, maar sowieso voor 13.00 uur. Wil je de bestelling graag extra vroeg ontvangen, geef dan in de opmerkingen door dat het voor een ontbijt is, dan doen we ons uiterste best om de bestelling voor 10.00 uur te bezorgen.

Kan ik iets nationaal laten verzenden?
Wij verzenden een aantal van onze producten nationaal, zoals de cookies en shortbreads. Zie hiervoor de volgende pagina onze online shop: https://coffeeliciousbakery.com/collections/cookies. Ook de giftboxen verzenden we nationaal, maar let op; de cupcakes worden niet met verzonden. Bij die boxen worden de 4 cupcakes vervangen door 3 blondies. Ook het bananenbrood en de granola kunnen wij indien gewenst nationaal verzenden met DPD als pakket. Producten als de high-tea, brunch, scones, cinnamon rolls, cupcakes en cakes worden niet per post verzonden.

Tijdens het bestellen kies je altijd een VERZENDDATUM, de bezorgdatum met DPD kunnen wij namelijk nooit garanderen. Je kunt jouw bestelling op maandag en donderdag laten verzenden. Als je voor 12.00 uur bestelt, wordt jouw bestelling de eerstvolgende maandag, woensdag of donderdag gereed gemaakt voor verzending. DPD bezorgt meestal de dag na verzending. Maar let op! Door drukte bij DPD kan het verzenden een stuk langer duren. Dit ligt buiten onze macht.

Kan ik iets internationaal laten verzenden?
Dat kan zeker, de bezorgdatum en de staat waarin het pakketje arriveert is alleen wel altijd op eigen risico. Het bestellen kan niet in de online shop, maar alleen per mail via bestellen@coffeelicious.nl


Mijn pakketje is nog niet geleverd, wat moet ik doen?
Dit kan voorkomen door drukte bij DPD. Voor onze producten is dit gelukkig geen probleem, want deze zijn lang genoeg houdbaar. Wacht het maximaal een week af en mocht het pakketje dan nog niet zijn aangekomen, neem dan contact op met bestellen@coffeelicious.nl


VRAGEN OVER PRODUCTEN

Kan ik een specialty of verjaardagstaart bestellen?
Nee, we hebben geen specialty cakes meer in ons assortiment. Alle cakes die we aanbieden staan in onze online shop. Wel zijn er tegenwoordig "happy birthday" cake toppers bij te bestellen of een set met kaarsjes.

Kan ik een bruidstaart bestellen?
We maken geen bruidstaarten. Alle cakes die bij ons te bestellen zijn, staan in de online shop. Vaak wordt de white chocolate and raspberry cake gekozen als wedding cake waar dan door het bruidspaar zelf een topper op wordt geplaatst. De rest van de tafel kan dan bijvoorbeeld bestaan uit een mix van onze cakes (een foto hiervan is per mail op te vragen via bestellen@coffeelicious.nl).


Kan ik speciale cupcakes bestellen?
Ja dit is mogelijk, bij bestelling vanaf 20 stuks en allemaal met dezelfde topping. Dan kan de topping (in overleg) bijvoorbeeld roze, wit of blauw worden gemaakt met (indien beschikbaar zilveren of gekleurde sprinkles on top. De cupcakes zijn dan 2,95 Euro per stuk.

Kan de brunch ook glutenvrij verzorgd worden?
Dit is helaas niet mogelijk, we hebben wel een glutenarme high-tea in ons assortiment.

Kan de brunch ook vegan verzorgd worden?
Dit is helaas niet mogelijk, we hebben wel een vegan high-tea in ons assortiment.

VRAGEN OVER DE ONLINE SHOP

Hoe geef ik een voorkeur door voor mijn bestelling?
Dit kan tijdens het bestellen in het opmerkingenveld.

Hoe geef ik een bezorgdatum op?
Dit kan tijdens het afronden van de bestelling in het winkelmandje!

ANDERE VRAGEN?
Heb je een vraag en staat deze er niet tussen? Mail dan naar bestellen@coffeelicious.nl. Wij reageren snel en zullen de mogelijkheden graag bespreken.